Virtuele stages voor studenten

“Standard Bank is een initiatief gestart waarbij studenten uit heel Zuid-Afrika middels virtuele stages een kans krijgen om vaardigheden en ervaring op te doen in de financiële sector. De bank heeft een online educatief programma opgesteld die studenten in hun eigen tempo kunnen afwerken. De cursussen uit de eerst reeks duren elk zo’n vijf uur. De eerste generatie trainingen helpt studenten en werkzoekenden met het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van werk zoeken, zakelijke communicatie, personal branding en het voeren van sollicitatiegesprekken.” (Bron: Banken.nl)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Virtuele stages voor studenten

Zuidafrikanen versus Zimbabwanen

“Maar het idee van pan-Afrikaanse solidariteit brokkelt snel af. Zuid-Afrika verkeert in een economische malaise, met een werkloosheid van 34,5 procent. De Zimbabwanen krijgen te horen dat zij de banen van de Zuid-Afrikanen hebben ingepikt. Sinds vorig jaar is er een vigilantengroep actief die zich Operation Dudula (Zoeloe voor ‘uitdrijven’) noemt en die het op buitenlanders gemunt heeft. Of ze hier nu legaal zijn of niet. Als ze werk doen dat Zuid-Afrikanen ook kunnen doen, moeten ze weg.” (Bron: De Groene)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Zuidafrikanen versus Zimbabwanen

Nu ook het water

“In Zuid-Afrika, waar de stroom al jaren uitvalt, raakt nu ook het kraanwater op. Durban gaat op waterrantsoen omdat de waterleidingen stuk zijn. In Gqeberha dreigt een watertekort nu de dammen droogvallen. Waterschaarste begint in Zuid-Afrika kritieke vormen aan te nemen.” (Bron: Trouw

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Nu ook het water

Overstromingen door regenval

“Zuid-Afrika heeft honderden mensen geëvacueerd in de oostelijke provincie KwaZoeloe-Natal, de regio wordt opnieuw geteisterd door zware regenval, waardoor huizen en wegen onder water staan. Dat heeft een regeringsfunctionaris meegedeeld. De provincie herstelt nog steeds van de zware overstromingen in april, waarbij 448 mensen om het leven kwamen.” (Bron: VRT)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Overstromingen door regenval

Too little too late

“Te laat begonnen en weggeconcurreerd door grote westerse spelers: het economische drama van Afrika herhaalt zich bij de productie van coronavaccins. ‘Er zijn te weinig bestellingen.’” (Bron: De Standaard)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Too little too late

Waarom is de vaccinatiegraad in ZA zo laag?

In Zuid-Afrika heeft slechts één derde van de bevolking een Covid-19 vaccin gekregen. De Zuid-Afrikanen hebben andere prioriteiten dan een vaccin halen en wantrouwen de overheid. Toch is het verhogen van de vaccinatiegraad van levensbelang, zeggen specialisten. In een driedelige reeks analyseert Janine Meijer waarom de vaccinatiegraad zo laag blijft in Zuid-Afrika, hoe Covid-19 de  kloof tussen arm en rijk heeft verdiept en de onverdraagzaamheid onder inwoners vergroot. Kan een Afrikaanse variant op het Covid-19 vaccin daar verandering in brengen? (Bron: Fonds Pascal De Croos)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Waarom is de vaccinatiegraad in ZA zo laag?

Meer werkloosheid

“De werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika is in het slotkwartaal van 2021 gestegen naar 35,3 procent. Het gaat om een nieuw record. Een en ander heeft te maken met de vele coronamaatregelen die lange tijd in voege waren. Na het lossen van de maatregelen gingen bijvoorbeeld meer mensen op zoek naar werk. In het slotkwartaal waren 7,9 miljoen inwoners werkloos. Dat waren er zowat 278.000 meer dan in het voorgaande kwartaal.” (Bron: HLN.be)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Meer werkloosheid

Grote stroomtekorten

“Door problemen in een aantal steenkoolcentrales heeft Zuid-Afrika niet meer genoeg elektriciteit. Het land is daarom genoodzaakt om gericht de stroom uit te schakelen, telkens voor een uur, verspreid over verschillende delen van het land. Deze maatregel, die een complete black-out moet vermijden, geldt alvast tot vrijdagochtend.” (Bron: HLN)

 

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Grote stroomtekorten

Patent gedeeld

Egypte, Kenia, Nigeria, Senegal, Zuid-Afrika en Tunesië zijn de zes eerste Afrikaanse landen die via de “tech transfer hub” patentloze mRNA-vaccins mogen produceren. Dat heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag bekendgemaakt in de marge van de tweedaagse Afrikaans-Europese top in Brussel. (Bron: GVA.be)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Patent gedeeld

Regen welkom, maar niet teveel

“De regen is zeer welkom om het probleem van watertekort in sommige delen van ons land te helpen oplossen – helaas hebben de zware regens ook aanzienlijke schade aangericht”, verklaarde de bevoegde minister Nkosazana Dlamini-Zuma. (Bron: Nieuwsblad.be)

Geplaatst in 2022 | Reacties staat uit voor Regen welkom, maar niet teveel