Voor kleinschalige teeltbedrijven

“Ondanks de Covid-pandemie volgde vorig jaar de bekroning van een vierjarig lokaal GlobalGAP-programma (speciaal toegespitst op het rural hub initiative van SPAR Zuid-Afrika) in de vorm van een volledige GlobalGAP-accreditatie voor kleinschalige teeltbedrijven die deel uitmaken van dit initiatief in het Mopani District in Limpopo, Zuid-Afrika. ” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2021 | Een reactie plaatsen

Bijzonder waterplantenproject

“Planten laten groeien met de wortels in het water, ook wel hydroponie genoemd, is voor LOFE de normale gang van zaken. Maar dat het ook kan worden ingezet om groenten te verbouwen op een Zuid-Afrikaanse kinderopvang, is extra bijzonder. Drie studenten van TU Delft zamelen via crowdfunding geld in om dit project te realiseren. Mede door de leuke hydroponie-overeenkomst besloten beide partijen een samenwerking aan te gaan.” (Bron: Groentenieuws)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Druiven vertraagd

“Door het overwegend koele weer eind oktober en in november liep de seizoensstart vertraging op. Deze producten zullen nu tot in week 50 in ons verkoopassortiment ontbreken. Matthias: “Normaal gesproken start het seizoen midden/eind november, ongeveer in week 47-48. Dat wil zeggen dat er volgens de planning al meer druiven uit Namibië hadden moeten arriveren. Er zijn in Namibië weliswaar al druiven voorhanden, maar ik ga er momenteel echter van uit dat het te verkopen volume met kerst eerder te overzien zal zijn.”” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Zuid-Afrika magneet voor Zimbabwe

“Zuid-Afrika is een magneet voor arbeidsmigranten uit Zimbabwe. Vanuit hun nieuwe thuis sturen de migranten miljoenen euro’s naar familie in hun vaderland. Sinds de coronacrisis is het gebruik van apps, bedoeld voor het snel internationaal overmaken van kleine bedragen, geëxplodeerd.” (Bron: NOS)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Giftige zeemonsters

“Op een strand in Zuid-Afrika zijn bijzondere zeedieren aangespoeld. Het zijn blauwe draken en die zijn erg giftig. Blauwe draken zijn zeldzame weekdieren. De beestjes zijn ongeveer drie centimeter groot en het zijn een soort naaktslakken. Als voedsel eten ze giftige kwallensoorten en dat gif bewaren ze in hun eigen tentakels. Daarom zijn blauwe draken extreem giftig.” (Bron: Jeugdjournaal)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Katalysator

“De Zuid-Afrikaanse zachtfruitsector staat op z’n kop als gevolg van de recente rechtszaak tegen Ross Berries en United Exports. Er staan hervormingen op stapel die zullen leiden tot meer transparantie in de contracten met de licentiehouders en de afzet van zachtfruit.” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Covid maakt ook innovatief!

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot 120 technologische innovaties in Afrika die zijn getest of al worden ingezet, blijkt uit een analyse van de WHO. Zuid-Afrika, Kenia, Nigeria en Rwanda bleken het meest innovatief. (Bron: MO.be)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Voorproefje?

“De enorme droogte die Kaapstad twee jaar geleden trof werd tot zes keer waarschijnlijker gemaakt door de klimaatverandering. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Stanford en de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA. Tegen het einde van deze eeuw kunnen dergelijke droogtes gebruikelijk worden in de stad..” (Bron: Knack)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

De kansen die Zuid-Afrika biedt

“Leo Stoker: “Wij geloven al jaren in de kansen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Door de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegenovergesteld ten opzichte van Nederland. Niet alleen is de klimatologische ligging uniek, de grond in Zuid-Afrika is rijk aan mineralen, de mensen zijn deskundig, gedreven en zeer behulpzaam. Alle ingrediënten voor prachtige en smaakvolle producten.”” (Bron: AGF)

Q-cape is een groothandel in biologische AGF. Naast de handel van Hollandse producten is Q-cape importeur van biologische pompoenen en zoete aardappelen.

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Laatste redmiddel?

“De Zuid-Afrikaanse regering heeft bij de behandeling van de tussentijdse begroting € 547 miljoen toegezegd om de Suid-Afrikaanse Lugdiens (SAL)/South African Airways (SAA) van de ondergang te redden. Het is de uitkomst van een verbeten strijd met politieke en economische kanten. En waarvan het einde nog niet in zicht lijkt. Vooralsnog kan de airline weer vooruit, maar of SAA de crisis gaat overleven blijft de vraag.” (Bron: Up in the sky

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen