Citrus vaart wel bij Covid

“De tuinbouwsector is een van de weinige sectoren die de Zuid-Afrikaanse economie ten goede is gekomen, met een snelle groei van meer dan 15% in het tweede kwartaal van 2020. De coronapandemie, hoe destructief ook, heeft de citrussector een impuls gegeven.” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Erfenisdag

“Maar Zuid-Afrika kent ook een eeuwige optimisme en vrolijkheid! In november 2019 produceerde de Zuid-Afrikaanse muzikant Master KG een schitterend nummer genaamd ‘Jerusalema’. In 2020 maakte een groep jongeren in Angola een dansvideo op basis van dit lied. De video ging viraal en over de hele wereld doen mensen de Jerusalema-dans als teken van broederschap tijdens de uitdagende Covid-19-tijden.” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Genoeg corruptie gehad

“Op het congres van de Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC liepen de gemoederen afgelopen weekend hoog op. De nieuwste ruzie draait om grootschalige corruptie die het afgelopen half jaar plaatsvond bij de aanpak van de coronacrisis. President Cyril Ramaphosa stelde in april zo’n 25 miljard euro beschikbaar – waarvan ruim 3,5 miljard geleend bij het IMF – om bedrijven te redden, voedselhulp aan armen te verstrekken en beschermende materialen zoals mondkapjes voor doktoren en verplegers aan te schaffen. Maar wat velen vreesden, gebeurde: een deel van dat geld is gestolen. Prijzen voor aanbestedingen werden opgeblazen en voedselpakketten zijn achtergehouden en illegaal verhandeld. (Bron: Parool)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Sigaretten en alcohol zijn nu gehamsterd

Zuid-Afrikanen zijn dinsdag massaal sigaretten en alcoholische dranken gaan hamsteren, nadat een verbod op deze producten was opgeheven door de regering. De verkoop van rookwaren en drank werd in maart verboden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. (Bron: Nu.nl)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Oorsprong pinguins is verrassend

“Pinguïns zijn er in vele soorten en maten. Denk aan de 1,2 meter lange keizerspinguïns tot de schattige dwergpinguïns. Bovendien komen ze in veel verschillende leefgebieden voor. Zo vind je ze natuurlijk op Antarctica maar ook helemaal tot aan de evenaar. Onderzoekers besloten in een nieuwe studie op zoek te gaan naar de bakermat van de pinguïn. En daaruit blijkt dat pinguïns een nogal verrassende oorsprong hebben.” (Bron: Scientias)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Versoepeling maatregelen

“De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft zaterdag de lockdownmaatregelen vanwege de coronavirusuitbraak opgeheven. Hij zei dat alles erop wijst dat Zuid-Afrika het hoogtepunt van Covid-19-infecties had bereikt.” (Bron: Leeuwarder Courant)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Stigma groter dan bij hiv

“Zuid-Afrika telt bijna 450.000 coronabesmettingen. Alleen de VS, India, Brazilië en Rusland hebben meer positief geteste inwoners. Het vechten tegen de verspreiding van corona wordt bemoeilijkt door een gebrek aan openheid, en door schaamte.” (Bron: NOS)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Miljardensteun

“Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geeft 4,3 miljard dollar noodleningen aan Zuid-Afrika om het land te helpen bij de bestrijding van de coronacrisis. Het is het grootste noodpakket van het IMF aan een land vanwege de virusuitbraak tot dusver en moet Zuid-Afrika helpen de schadelijke economische gevolgen van de pandemie tegen te gaan.” (Bron: Leeuwarder Courant)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Zwaarst getroffen

“Afrika telt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al meer dan 750.000 besmettingen en meer dan 15.000 doden. Verschillende landen naderen een kritiek punt voor hun gezondheidssystemen. Zuid-Afrika behoort nu zelfs tot de zwaarst getroffen landen ter wereld.” (Bron: MO.be)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Plan B voor de druivensector

“Zuid-Afrikaanse citrusbedrijven zetten weer volop in op conventionele koelschepen dit seizoen. Dit was grotendeels om de vertragingen en inefficiënte afhandeling op de Cape Town Container Terminal te compenseren.” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen