Toch weer alcohol verboden

Zuid-Afrika heeft zondag een nieuwe aanscherping van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf maandag geldt tussen 21.00 en 04.00 een avondklok, zijn gezichtsmaskers in het openbaar verplicht en is er een verbod op de verkoop van alcohol, maakte president Cyril Ramaphosa bekend. (Bron: Zeelandnet)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Sigaretten worden illegaal in Zuid-Afrika

“Het officiële verbod op de verkoop van rookwaar is een van de meest opmerkelijke bijproducten van de lockdown die in Zuid-Afrika nu zo’n honderd dagen van kracht is. Een maand geleden werd het alcoholembargo opgeheven, wat tot feestelijke taferelen voor de drankzaken leidde. Maar sigaretten bleven in de ban, zodat de acht miljoen rokers in Zuid-Afrika zijn aangewezen op de illegale aanschaf van hun ciggies. ” (Bron: De Groene)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Veelbelovende easypeeler op komst

“Over enkele weken trapt OTC Organics het soft citrus seizoen af met de easypeeler variëteit Nova van haar vaste teler SOGA Organic uit Zuid-Afrika. De vruchten zijn al geoogst en verpakt en worden half juli in het warehouse in Poeldijk verwacht. Niet eerder heeft OTC Organics, distributeur van biologische groenten en fruit, deze variëteit in het assortiment gehad en de medewerkers kijken er dan ook erg naar uit om het fruit te ontvangen.” (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Lockdown opgeheven met alle gevaren van dien

“Zuid-Afrikanen zien hoe het coronavirus om zich heen grijpt, maar de regering voelt zich genoodzaakt de economie te laten draaien. Leraren en artsen maken zich zorgen.” (Bron: NRC

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Zuid-Afrika relatief zwaar getroffen door Sars-CoV-2

“Hoewel het virus zich dus steeds sneller over het continent verspreidt, lijkt het er wel op dat het lang niet in elk land even hard toeslaat. De grootste klappen vallen in tien van de 54 landen die Afrika telt. Deze tien landen herbergen samen maar liefst 80% van alle besmette patiënten. Met name Zuid-Afrika is hard getroffen; maar liefst 25 procent van alle bevestigde besmettingsgevallen op het continent zijn binnen de grenzen van dit land te vinden. Meer dan 70% van de sterftegevallen vonden plaats in slechts vijf landen, te weten Algerije, Egypte, Nigeria, Zuid-Afrika en Soedan.” (Bron: Scientias)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Ziekenhuis Kaapstad broeihaard?

“De provincie West-Kaap is het epicentrum van de corona-epidemie in Zuid-Afrika. Het Tygerberg-ziekenhuis in Kaapstad lijkt er een broeihaard van COVID-19 te worden. Er is te weinig beschermingsmateriaal en dat kostte het leven aan vier personeelsleden. Naar verluidt zijn bijna 300 werknemers van het ziekenhuis besmet geraakt met COVID-19.” (Bron: MO.be

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Actuele kleurrijke handelswaar

“De broers Nicholas en Michael Ninaber van Eijben uit Boxtel laten met het bedrijf Nic&Mic al jaren producten maken in Afrika. Kleurige beesten van recyclede teenslippers uit de oceaan en zitzakken en kussens, gemaakt van snijafval van textiel. Nu de toeristenmarkt is ingekakt, verruilen de Boxtelaren zitzakken en kussens voor de productie van mondkapjes.” (Bron: Brabants Dagblad)

Nic&Mic

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Vroege navelsinaasappel komt uit Zuid Afrika

Op het noordelijk halfrond beginnen de sinaasappelvoorraden uitgeput te raken, nu de Egyptische Valencia-oogst kleiner uitvalt en de oogst in Spanje hinder ondervindt van een tekort aan arbeiders vanwege de Covid-19-crisis. Deze situatie vormt een ideaal decor voor een categorie die de laatste jaren verguisd werd: de vroege Navel. (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Versoepeling

De Zuid-Afrikanen mogen vanaf 1 juni weer een beperkte hoeveelheid drank kopen. Drinken mag alleen in huiselijke kring. Dat heeft president Cyril Ramaphosa zondag bekendgemaakt. Hij zei dat ook andere maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zullen worden versoepeld. (Bron: Vrt.be

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen

Vindingrijkheid gebruiken om noodlijdende mensen te helpen

Stichting Stars in their Eyes (in 2006 opgericht door Cool Fresh International om gemeenschapsleiders in Zuid-Afrika op te leiden) heeft de afgelopen weken voedseldistributie in werking gesteld naar achterstandsgebieden die hard getroffen zijn door de beperkingen die gelden als gevolg van de Covid-19 pandemie. (Bron: AGF)

Geplaatst in 2020 | Een reactie plaatsen